sinyegubov-iz-byelgoroda-do-kharkova-raketa-letit-30-sekund-a-schob-uchnyam-spustitisya-v-ukrittya-treba-5-khvilin

Синєгубов: із Бєлгорода до Харкова ракета летить 30 секунд, а щоб учням спуститися в укриття, треба 5 хвилин

 • 628809 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що через близьке розташування до російського кордону, ракета із території рф влучає по Харкову за 30 секунд, через це в області наразі не прийняли рішення щодо початку навчального процесу. Про це він сказав під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

"Час польоту ракети з передмістя російського Бєлгороду складає 30-40 секунд. Тобто за 30 секунд ми маємо всіх дітей спустити в укриття. Ми проводили відповідні тренування, у нас йшло на це максимум 5 хвилин", - зазначив Синєгубов.

Деталі

За його словами, формат навчання у закладах освіти області в наступному навчальному році залежатиме від військової ситуації в регіоні.

Синєгубов також додав, що в Харківській області майже 300 закладів освіти перебувають на тимчасово окупованих територіях. Із 24 закладів вищої освіти - 21 мають пошкодження. 17 шкіл повністю зруйновані і майже 200 - пошкоджені. Загалом 64 навчальні заклади мають укриття, які відповідають вимогам безпеки.

Голова ОВА сказав, що в разі потрапляння ракети, будівлю може бути зруйновано повністю - аж до підвального приміщення. Зокрема, саме так сталося із будівлею ХОДА, коли 1 березня в неї поцілила російська ракета "Іскандер" і фактично зруйнувала 6 поверхів залізобетонного перекриття.

"Тому рішення щодо навчального процесу будемо приймати ближче до початку навчального року, виключно враховуючи ту військову обстановку, яку будемо мати на той час. Але у той же час ми працюємо над приведенням до ладу всіх наявних укриттів", - наголосив Синєгубов.

Доповнення 

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2188 закладів освіти. З них 221 зруйновано повністю.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Сенатори США відвідали Ірпінь

     • 163054 переглядiв