ukenru
silni-doschi-ta-poveni-viklikali-evakuatsiyu-meshkantsiv-peredmistya-sidneya

Сильні дощі та повені викликали евакуацію мешканців передмістя Сіднея

 • 142409 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Тисячам жителів передмістя Сіднея було наказано евакуюватися в неділю після того, як зливи викликали підйом паводкових вод і розлив річок, що влада назвала небезпечними для життя надзвичайними ситуаціями. Про це УНН пише з посиланням на АР.

Деталі

Бюро метеорології випустило попередження про сувору погоду через сильні дощі, раптові повені та вітер зі швидкістю до 90 кілометрів на годину вздовж узбережжя самого густонаселеного міста Австралії та інших частин штату Новий Південний Уельс.

Влада заявила, що гребля Варрагамба в західній частині Сіднея почала розливатися відразу, і пік розливу можна порівняти з руйнівною повінню в березні минулого року.

Аварійні служби заявили, що протягом останніх 24 годин вони провели понад 100 рятувальних робіт і відповіли на понад 3000 запитів про допомогу. Евакуаційні центри відкрилися у кількох районах західного Сіднею.

Людям було сказано уникати будь-яких несуттєвих поїздок, у тому числі на громадському транспорті, оскільки деякі дороги вже знаходяться під водою, а інші схильні до ризику раптової повені.

Українські Національні Новини

Новини Світу