shveytsariya-rozsliduye-sprobu-prodazhu-tankiv-dlya-ukrayini-bloomberg

Швейцарія розслідує спробу продажу танків для України - Bloomberg

 • 2285375 переглядiв

Деталі 

Міністерство оборони країни попросило зовнішніх аудиторів розслідувати суперечливу угоду з німецьким концерном Rheinmetall, яку зрештою було заблоковано, адже вона порушувала б статус нейтральної країни Швейцарії. Відомство також перевірить, чи потрібно реформувати відносини між компанією та урядом.

Ruag хотіла продати неробочі танки Leopard I компанії Rheinmetall, яка планувала їх відремонтувати та відправити в Україну, але швейцарська влада зупинила угоду в червні. Цистерни спочатку були куплені в Італії у 2016 році та залишилися там на складі, але, згідно з заявою, під час покупки виникли «неузгодженості».

Доповнення

Видання пише, що з огляду на національні вибори, які відбудуться в жовтні, ця справа може збільшити рівень уваги до традиційного нейтралітету Швейцарії.

Колишня генеральна директорка Ruag Брігіт Бек була змушена піти у відставку після того, як запропонувала європейським країнам надіслати в Україну зброю швейцарського виробництва. Її наступник Ніколя Перрен заявив, що країні доведеться переосмислити свою міжнародну позицію «у все більш зв’язаному світі».

Це спонукало праву Швейцарську народну партію, найсильнішу силу в парламенті, відповісти, заявивши, що Швейцарія насолоджується миром і стабільністю лише завдяки нейтралітету, і що доктрина не підлягає обговоренню. SVP неодноразово критикувала міністра оборони Віолу Амхерд із центристської партії Мітте за те, що вона не здійснювала нагляд за Ruag.

Нагадаємо

У червні Федеральна рада Швейцарії відхилила запит швейцарського концерну на продаж Україні 96 танків Leopard, через порушення політики нейтралітету держави. 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Швейцарія розслідує спробу продажу танків для України - Bloomberg

     • 2285375 переглядiв

    Сьогодні в Україні День пам’яті загиблих правоохоронців

     • 684095 переглядiв

    Ворог атакує Чернігівщину: БПЛА влучив у цивільний об'єкт

     • 1152373 переглядiв