ukenru
shvedski-viyskovi-saperi-tsikavlyatsya-boyovim-dosvidom-svoyikh-ukrayinskikh-koleg

Шведські військові сапери цікавляться бойовим досвідом своїх українських колег

 • 9194 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Делегація Збройних сил Королівства Швеція, 8 листопада, з офіційним візитом відвідала Центр розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України, який дислокується в місті Кам’янець-Подільський, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міноборони.

Професійну зацікавленість у колег з Королівства Швеція викликав бойовий досвід участі особового складу Центру розмінування в антитерористичні операції, виявлення там СВП (саморобні вибухові пристрої), їх технічні характеристики, способи встановлення та керування, а також питання протидії СВП в цілому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі розповіли про зміну підготовки військ зв'язку

Іноземні військові високо оцінили рівень навчальної матеріально-технічної бази Центру, якість проведення фахових занять та рівень підготовки інструкторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Група українських військових саперів отримали кваліфікацію інструкторів за стандартами НАТО

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Центру розмінування, підполковник Олег Гаврилюк подякував гостям за візит та теплі слова підтримки на адресу Збройних Сил України в такий нелегкий для країни час. Також офіцер висловив сподівання щодо зміцнення, розширення двосторонньої співпраці та приєднання в найближчій перспективі Збройних Сил України до інформаційної системи з розмінування та вибухонебезпечних предметів EOD-IS.

Нагадаємо, всі бойові військові частини Збройних Сил України поступово перейдуть на оснащення радіостанціями Aselsan.

Як повідомляв раніше УНН, з початку 2017 року в зоні АТО військові сапери знешкодили понад 45 тис. вибухонебезпечних предметів і очистили 1,8 тис. гектарів території від мін.

Українські Національні Новини

Суспільство