ukenru
shreder-pislya-zustrichi-z-putinim-zakhotiv-zapusku-pivnichnogo-potoku-2

Шредер після зустрічі з путіним захотів запуску "Північного потоку-2"

 • 253018 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Критикований через близькість до кремля колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер, який зараз є головою ради директорів російського газопроводу "Північний потік-2", після зустрічі з російським президентом владіміром путіним заявив в інтерв'ю Stern, що "Північний потік-2" треба запустити, пише УНН.

Деталі

Шредер "рекомендував" федеральному уряду вирішити гострі газові питання в Німеччині за рахунок використання газопроводу "Північний потік-2". Саме там він має посаду.

"Найпростішим рішенням було б ввести в експлуатацію газопровід "Північний потік-2", - сказав він. 

У відповідь на запитання про те, що федеральний уряд однозначно виключив його запуск після російського вторгнення в Україну, Шредер сказав: "Якщо ви не хочете використати "Північний потік-2", вам доведеться мати наслідки. І вони також будуть величезними в Німеччині".

Шредер зробив і низку інших заяв в інтерв'ю Stern та RTL/ntv. Зокрема, стосовно членства в НАТО Шредер сказав, що це було "мудре рішення" тодішнього канцлера Ангели Меркель та її міністра закордонних справ Франка-Вальтера Штайнмаєра в 2008 році не допустити вступу України. І що кремль "хоче вирішення шляхом переговорів".

Доповнення

Ексканцлер Німеччини Шредер відвідав рф наприкінці липня.

Українські Національні Новини

Новини Світу