sholts-poiasnyv-rishennia-shchodo-zbroi-dlia-ukrainy

Шольц пояснив рішення щодо зброї для України

 • 26606 переглядiв

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив на захист рішення дозволити Україні використовувати поставлену Німеччиною зброю, щоб бити по цілях у росії, заявивши, що воно було ухвалено з обережністю спільно з союзниками.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не бачить жодної небезпеки в нещодавній зміні курсу щодо політики стосовно України у контексті рішення щодо зброї, пише УНН з посиланням на tagesschau.

Деталі

"У цьому питанні ми впевнені, що це не сприятиме ескалації, тому що – як також описав американський президент – ідеться лише про те, щоб, наприклад, захищалося таке велике місто, як Харків, - сказав Шольц в інтерв’ю Antenne Bayern. - І я думаю, що це дає зрозуміти всім, що це має бути можливим".

Рішення було "обережно ухвалено спільно з нашими друзями та союзниками", сказав канцлер.

Він підкреслив, що потрібна розсудливість: "Я не дозволю будь-якому тиску змусити мене ухвалити рішення, яке є неправильним і несвоєчасним".

Раніше

Речник уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт повідомив у п'ятницю про рішення канцлера ФРН, що Україні, яка зазнала нападу з боку росії, тепер дозволено використовувати зброю, що постачається Німеччиною, по військових цілях у росії.

Популярні

Новини по темі

Шольц пояснив рішення щодо зброї для України

 • 26606 переглядiв

Нацбанк оштрафував Ощадбанк на 170 тисяч гривень

 • 21253 переглядiв

Курс валют на 4 червня: долар незначно впав

 • 22063 переглядiв

В Одесі прогримів вибух на тлі повітряної тривоги

 • 24284 переглядiв

Ціни на нафту впали до 4-місячного мінімуму

 • 20739 переглядiв