ukenru
shmigal-rozpoviv-za-scho-vidpovidaye-zelenskiy-u-peremovinakh-z-mvf

Шмигаль розповів, за що відповідає Зеленський у перемовинах з МВФ

 • 15003 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Президент України Володимир Зеленський бере участь у перемовинах лише з головою Міжнародного валютного фонду, з іншими представниками говорять очільники Мінфіну та НБУ. Про це повідомив в ефірі телеканалу “Україна 24” Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

“Якщо говорити конкретно про МВФ, то переговори ведуть міністр фінансів, його заступники, голова НБУ та його заступники, підключаюсь я та підключається Президент. У перемовинах з головою МВФ приймає участь безпосередньо Президент України, на рівні керівника, відповідального за Європу, перемовини веду я особисто, на рівні керівника місії веде перемовини міністр фінансів і голова НБУ і їх заступники”, - сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль заявив, що ситуація з Конституційним судом не вплине на співпрацю з МВФ

Також він додав, що співпраця з міжнародними партнерами - це певний стандарт відносин, коли Україна вчиться і завойовує свою репутацію на ринку великих позик.

Нагадаємо, як повідомив голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев, Міжнародний валютний фонд непокоїть стан публічних фінансів України, вони вимагають збалансований та реальний державний бюджет. Якщо передбачити завищений дефіцит без джерел покриття — це ставить під загрозу фінансову спроможність країни.

Українські Національні Новини

Політика