shakhraistvo-pid-chas-prydbannia-i-prodazhu-zaversheno-rozsliduvannia-shchodo-kompanii-postachalnyka-bobovykh

Шахрайство під час придбання і продажу: завершено розслідування щодо компанії-постачальника бобових

 • 13168 переглядiв

Компанія-постачальник бобових в Одеській області ухилилася від сплати понад 11 мільйонів гривень податків шляхом приховування операцій з купівлі-продажу соєвих бобів.

В Одеській області слідчі виявили підприємців, які здійснювали постачання товару без оформлення у податковій звітності. Податкові втрати: понад 11 млн грн. Наразі досудове розслідування завершено, Бюро економічної безпеки повідомляє деталі справи, передає УНН.

Завершено досудове розслідування щодо умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах компанією-постачальником бобових.

Слідчими БЕБ в Одеській області встановлено, що підприємство постачало експортеру сою без оформлення в податковій звітності. Вказується, що компанія не мала документів щодо походження та придбання бобових, а товар обліковувався як безоплатно отриманий. Також зазначається, що постачальник продукції умисно не відображав операції з придбання у бухгалтерській звітності.

У результаті таких дій компанія ухилилась від сплати понад 11 млн грн податків. Але наразі забезпечено надходження до Державного бюджету.  Під час слідства  детективи БЕБ повідомили одній з її посадових осіб про підозру. 

Справу скеровано до суду.

Cкладна структура власності і проблеми з податковою: що відомо про компанію, яка вчинила скандал за дорогу на Одещині07.06.24, 13:15

Ігор Тележніков

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський відвідав Покровський напрямок

     • 24418 переглядiв