sche-odin-komandir-viyskovoyi-chastini-zmushuvav-soldat-buduvati-yomu-mayetok-dbr

Ще один командир військової частини змушував солдат будувати йому маєток - ДБР

 • 1027673 переглядiв

КИЇВ. 24 серпня. УНН. Працівники ДБР викрили на системних зловживаннях заступника командира однієї з військових частин Львівщини. Посадовець, зокрема, змусив бійців будувати для нього маєток. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

Деталі

Зазначається, що з середини липня цього року солдати, замість виконання своїх обов’язків з оборони та захисту України, працювали на приватному об’єкті посадовця однієї з військових частин Львівщини. До ремонтно-будівельних робіт на своїй двоповерховій віллі він залучив 7 військовослужбовців.

Також посадовець налагодив на території військового містечка роботу підпільного магазину, яким керувала його дружина. За наявними даними, у ньому бійцям продавали продукти, які держава офіційно виділяла для забезпечення військових.

Наразі відбулись обшуки за місцем проживання фігуранта. Правоохоронці вилучили документацію, та велику суму грошей у різній валюті.

Заступника командира підозрюють у зловживанні службовим становищем (ч. 5 ст. 426-1). Передбачене статтею покарання — позбавлення волі на строк до 12 років.

Готуються клопотання про обрання запобіжного заходу — тримання під вартою.

Доповнення

Це вже не перший випадок, коли посадовці військових частин примушували своїх підлеглих будувати собі маєтки.

Працівники ДБР повідомили про підозру заступнику командира батальйону одної з військових частин Одещини, у зловживанні службовим становищем та перевищенні службових повноважень. Він майже рік змушував підлеглих будувати йому приватний будинок.

Личаківський районний суд Львова відправив під варту військового комісара одного з районів Закарпаття, підозрюваного у використанні солдатів для будівництва його маєтку, при цьому йому визначено заставу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Стали відомі нові дати візиту короля Чарльза III до Франції

     • 602538 переглядiв

    Україна розірвала ще три угоди з рф

     • 975686 переглядiв