sche-dva-sudna-viyshli-timchasovim-koridorom-z-portiv-ukrayini-do-bosforu-kubrakov

Ще два судна вийшли тимчасовим коридором з портів України до Босфору - Кубраков

 • 615438 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Ще два заблокованих через війну судна йдуть тимчасовим коридором з чорноморських морських портів України до Босфору, повідомив у п'ятницю віцепрем'єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, пише УНН.

Цитата

"Два судна прямують тимчасовим коридором з чорноморських портів України до Босфору. Балкери ANNA-THERESA (Ліберія) і OCEAN COURTESY (Маршаллові острови) вийшли з порту Південний і рухаються встановленим коридором. Вони везуть 56 тис. тонн чавуну і 172 тис. тонн залізорудного концентрату", - написав Кубраков у соцмережі X.

Деталі

Як повідомили в Мінвідновлення, обидва балкера знаходяться в оперуванні сінгапурської судноплавної компанії і перебували в порту Південний до повномасштабного вторгнення. Балкер ANNA-THERESA знаходився в порту з 22 лютого 2022 року, а OCEAN COURTESY — з 16 лютого 2022 року.

"Установлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор першочергово використовується для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення російської федерації. З 15 серпня тимчасовим коридором скористалось вже 4 судна", - повідомили у міністерстві у Facebook.

Доповнення

Першими тимчасовим коридором у Чорному морі вийшли контейнеровоз JOSEPH SCHULTE та балкер PRIMUS 16 та 27 серпня.

Two vessels are sailing through a temporary corridor from Ukraine's Black Sea ports to the Bosphorus.

The bulk carriers ANNA-THERESA (Liberia) and OCEAN COURTESY (Marshala Islands) have left the port of Pivdennyi and are moving along the established corridor. They are carrying… pic.twitter.com/oRtTlbQ3CU

— Oleksandr Kubrakov (@OlKubrakov) September 1, 2023

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні намолочено понад 33 млн тонн нового врожаю

     • 1026030 переглядiв