ukenru
sanktsiyi-proti-pivnichnogo-potoku-2-senat-ssha-u-pyatnitsyu-golosuvatime-za-oboronniy-byudzhet

Санкції проти "Північного потоку-2": Сенат США у п'ятницю голосуватиме за оборонний бюджет

 • 19175 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Сенат США проведе 1 січня голосування по оборонному бюджету, що включає посилення санкцій відносно "Північного потоку-2". Про це УНН повідомляє із посиланням на розклад засідань на сайті Сенату.

Так, Сенат США у п'ятницю проведе голосування з питання про те, чи потрібно скасовувати вето президента Сполучених Штатів Дональда Трампа на законопроект про оборонний бюджет.

Документ, який передбачає, зокрема, введення додаткових санкцій проти проекту газопроводу "Північний потік-2" і військову допомогу Україні на 250 млн доларів, повинен отримати необхідні дві третини голосів у верхній палаті, щоб вважатися схваленим, попри вето глави держави.

Як повідомляв УНН, президент США Дональд Трамп ветував оборонний бюджет США на 2021 фінансовий рік, у якому прописані санкції проти газопроводу "Північний потік-2" і допомогу Україні на майже півмільярда доларів.

Однак Палата представників Конгресу США знову схвалила проект оборонного бюджету на 2021 фінансовий рік, подолавши вето президента Дональда Трампа, що випливає з даних на сайті палати. Проект передбачає виділення військової допомоги Україні у розмірі 250 млн доларів і санкції проти російських газопроводів "Північний потік - 2" і "Турецький потік".

Українські Національні Новини

Новини Світу