rumuniya-nadast-ukrayini-do-50-mlrd-yevro-vprodovzh-4-rokiv-shmigal

Уряди України та Румунії обговорили конфіскацію російських активів - Шмигаль

 • 1179348 переглядiв

КИЇВ. 18 серпня. УНН.  Уряди Румунії та України обговорили питання конфіскації російських активів, які підуть на відновлення України. Повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Деталі

"Румунія буде підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. До повної перемоги. Під час нашої зустрічі в Бухаресті на цьому наголошував Прем’єр-міністр Марчел Чолаку", - повідомив Шмигаль.

Прем'єр висловив вдячність Румунії за підтримку Формули миру Президента Зеленського, за готовність тренувати українських пілотів на сучасних західних літаках, за підтримку членства в ЄС та НАТО, за конструктивну позицію щодо транзиту українського зерна, за гостинність до понад 125-ти тисяч українців, які знайшли в Румунії прихисток від війни.

Глава українського уряду повідомив, що під час зустрічі з румунським колегою вони обговорили також питання макрофінансової допомоги та створення Ukraine Facility для надання Україні до 50 млрд євро впродовж 4 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль: під час Ukraine Recovery Conference у Лондоні вдалося залучити фінансування на суму близько 60 млрд

"Для нас важливо залучити Румунію та румунський бізнес, як партнера у відновленні України. Продовжуємо консультації з партнерами щодо конфіскації російських активів на таку масштабну відбудову. Працюємо разом для миру та розвитку України, Румунії та Європи", - зазначив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційний візит Шмигаля до Бухаресту: про що домовились уряди

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Щомісяця у росії мобілізують близько 20 тисяч осіб - Юсов

     • 667913 переглядiв

    Офіційний візит Шмигаля до Бухареста: про що домовились уряди

     • 1212332 переглядiв