ukenru
rozvidka-nato-rosiya-ne-vidvodit-viyska-vona-namagayetsya-peregrupuvatisya

Розвідка НАТО: росія не відводить війська, вона намагається перегрупуватися

 • 120897 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. За даними розвідки НАТО, відведення російських військ не фіксують – це переміщення з метою посилити наступ у районі Донбасу. Про це під час брифінгу в четвер заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише УНН.

Цитата

"Ми чули нещодавні заяви про те, що росія згорне військові операції навколо Києва та на півночі України. Але росія неодноразово брехала про свої наміри. Так що про росію можна судити лише за її діями, а не за словами", - заявив генсек НАТО.

"За даними нашої розвідки, російські частини не відходять, а переміщуються", - додав він.

Деталі

За словами Столтенберга, росія намагається перегрупуватися, поповнити запаси та посилити наступ у районі Донбасу. Водночас росія продовжує чинити тиск на Київ та інші міста.

“Так що можна очікувати на додаткові наступальні дії, які принесуть ще більше страждань”, - повідомив він.

Генеральний секретар підкреслив, що росія має покласти край цій безглуздій війні, вивести всі свої війська з України та сумлінно вести переговори.

Раніше

Цього тижня у міністерстві оборони російської федерації заявили про те, що країна-агресор кардинально скоротить бойові дії на київському та чернігівському напрямах.

За даними Пентагону, росія передислокувала приблизно 20% сил, які спочатку кидала на Київ. У відомстві вважають, що росіяни збираються переобладнати свої війська, поповнити їх запаси, а потім використати в інших місцях в Україні.

Українські Національні Новини

Політика