ukenru
rosiyski-viyskovi-vikrali-avtobusi-ta-furi-scho-vezli-gumanitarniy-vantazh-do-okupovanogo-melitopolya

Російські військові викрали автобуси та фури, що везли гуманітарний вантаж до окупованого Мелітополя

 • 115566 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Російські окупанти, які захопили Мелітополь, не пропустили до міста гуманітарний конвой та забрали його собі разом з автобусами та фурами. Про це повідомив міський голова Іван Федоров, передає УНН.

Цитата

"Окупанти не пропустили наш гуманітарний конвой до Мелітополя! Більше того, погрожуючи водіям вони нахабно забрали всі автобуси та фури з гуманітарним вантажем собі. Це означає, що мелітопольці та мешканці району не тільки не отримають життєво важливу допомогу - ліки для важкохворих, продукти та засоби гігієни, яких вже немає у місті. Люди не зможуть виїхати з Мелітополя! Чи варто казати, що російські окупанти порушують всі можливі норми міжнародних угод та всі існуючі норми людяності? Це питання давно стало риторичним", - зазначив він.

Деталі

Федоров наголосив, що згідно з Женевськими конвенціями, гарантом для гуманітарних коридорів є Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Ця організація взяла письмові запевнення з обох сторін про наміри забезпечити гуманітарний коридор.

"росія запевнила. На папері. Проте, як ми бачимо, свої запевнення не виконала. Випадок з гуманітарною допомогою для Мелітополя - яскравий приклад для всього цивілізованого світу про те, що обіцянки росії, навіть перед міжнародними організаціями, нічого не варті. Проте ми не зупинимось і продовжимо боротись за рідний Мелітопольський край! Ворог не зламає нас, а тільки ще більше розлютить, щоб ми вистояли і перемогли!", - додав міський голова.

Нагадаємо 

У Мелітополі самопроголошена "влада" за силової підтримки окупантів грабує будинки, з яких виїхали українці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП