ukenru
rosiya-rozshirila-spisok-silovikiv-ta-posadovtsiv-yes-yakim-zaboroneno-vyizd-do-krayini

Росія розширила список силовиків та посадовців ЄС, яким заборонено вʼїзд до країни

 • 12371 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. У Росії оголосили про розширення списку представників країн та інститутів Євросоюзу, яким заборонено вʼїзд до країни. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ РФ.

Деталі

"Російська сторона, керуючись принципом взаємності та паритетності, ухвалила рішення про розширення списку у відповідь представників країн-членів та інститутів ЄС, яким заборонено вʼїзд на територію Російської Федерації", — заявили в МЗС.

Як зазначили, до списку потрапили керівники "окремих європейських ПВК, які діють у різних регіонах світу", представники силових структур, органів законодавчої та виконавчої влади низки країн-членів ЄС.

У Росії вважають, що ці люди відповідальні за просування "антиросійської політики та насадження заходів, які утискають законні права російськомовних жителів та ЗМІ".

Водночас у відомстві не повідомили прізвища цих осіб.

Нагадаємо

30 квітня 2021 року Міністерство закордонних справ Росії оголосило персонами нон ґрата кілька європейських посадовців, серед яких — віцепрезидентка Європейської комісії Вера Юрова та глава Європарламенту Давід Сассолі.

Українські Національні Новини

Новини Світу