ukenru
rosiya-prizupinila-robotu-pivnichnogo-potoku-do-serpnya-naftogaz

Росія призупинила роботу "Північного потоку" до серпня – "Нафтогаз"

 • 6996 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Російська Федерація призупинила роботу "Північного потоку" через плановий ремонт до кінця липня, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби НАК "Нафтогаз України" у Facebook.

"Росія знов призупинила роботу "Північного потоку" через плановий ремонт. Аж до кінця липня. І знову українська ГТС (яка, до речі, ніколи не зупиняла транзит через ремонт або техобслуговування) компенсує європейським споживачам проблеми у росіян", - зазначили у НАК.

Нагадаємо, у Берліні між Україною, Європейським союзом і Росією 17 липня відбудуться тристоронні консультації щодо умов, за якими з 1 січня 2020 року до країн ЄС транспортуватиметься по українських газопроводах російський газ. У переговорах візьмуть участь міністр енергетики Росії Олександр Новак та міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Як повідомляв УНН, представник федерального уряду Німеччини заявив, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" через Балтійське море не повинно ставити під загрозу статус України як транзитної держави.

Українські Національні Новини

Економіка