rosiiany-poshyriuiut-feik-pro-zaklyk-evakuiuvatysia-iz-kharkova-tspd-rnbo

росіяни поширюють фейк про заклик евакуюватися із Харкова - ЦПД РНБО

 • 29118 переглядiв

росіяни поширюють фейкові повідомлення із закликами до жителів Харкова евакуюватися через нібито можливе оточення. Втім, ворог наразі не має ресурсів для оточення або захоплення Харкова.

росіяни поширюють серед жителів Харкова фейкові повідомлення нібито від ДСНС про можливе оточення міста із закликом найближчим часом виїхати з регіону.  Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України, передає УНН.

Деталі

"російська пропаганда розповсюджує серед мешканців Харкова фейкові повідомлення нібито від ДСНС України про можливе оточення Харкова найближчим часом з рекомендаціями залишити місто. Ця інформація не відповідає дійсності! Ворог наразі не має ресурсів для оточення або захоплення Харкова", - ідеться в повідомленні.

Як зазначив керівник ЦПД Андрій Коваленко, такі повідомлення є частиною ІПсО ворога щодо нагнітання паніки серед жителів Харківщини. За його словами, ворог хоче залякати жителів Харкова наступом на місто, який наразі неможливий. Головна мета росіян – зробити так, щоб побільше людей виїхало. 

Центр прогнозує продовження вкидання ворогом таких фейків і надалі, у тому числі і щодо інших українських міст – Херсона, Миколаєва, Сум, Чернігова і навіть Києва, підсумував Коваленко. 

Доповнення 

Як раніше повідомляв міський голова Харкова Ігор Терехов,  паніки у Харкові немає. Наразі у місті - 1,3 млн жителів.

"Поки ні ми, ні військові не бачимо приводів для евакуації з Харкова", - заявив Терехов.

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 3 квітня: долар продовжує ріст

 • 69977 переглядiв