rosiiany-nastupaiut-na-semy-napriamkakh-operatyvna-sytuatsiia-na-skhodi-ta-pivdni-ukrainy-zalyshaietsia-skladnoiu-henshtab

росіяни наступають на семи напрямках, оперативна ситуація на сході та півдні України залишається складною - Генштаб

 • 52603 переглядiв

За минулу добу на українському фронті відбулося 70 бойових зіткнень, при цьому росіяни атакували на семи напрямках, а українські захисники відбили 19 ворожих атак лише в районі Новопавлівського.

Впродовж доби на українському фронті відбулось 70 бойових зіткнень. Росіяни наступали на семи напрямках. Найбільше – на Новопавлівському. Там наші оборонці відбили 19 атак ворога. Про це звітує Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби 70 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 2 ракетних та 68 авіаційних ударів, здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

– йдеться у звіті Генштабу ЗСУ.

Деталі

На Куп’янському напрямку наші захисники відбили 4 атаки противника в районах населених пунктів Табаївка Харківської області та Стельмахівка Луганської області, де противник намагався витіснити підрозділи із займаних позицій.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 5 атак противника в районах населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку, Силами оборони відбито 3 атаки противника в районах східніше Часового Яру, Богданівки та Кліщіївки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити своє тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 14 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське Донецької області.

Авдіївський напрям: бійці Третьої штурмової розповіли про поточну ситуацію на цій ділянці фронту та втрати ворога13.03.24, 18:33

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 19 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 5 разів атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

Cприяла становленню окупаційної влади, виконувала злочинні накази – підозрюється мешканка Херсонщини13.03.24, 14:22

На Херсонському напрямку, ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 2 безуспішні штурмові дії на позиції наших захисників.

Додатково

Авіація Сил оборони завдала 7 ударів по позиціям ворога. Ще один району зосередження особового складу противника уразили бійці з українського підрозділу ракетних військ та артилерії.

Вдень росіяни намагались вдарити по Одещині авіаційною ракетою - ОК "Південь"13.03.24, 18:47

Спрацювала вдало й наша ППО: захисники неба збили одну ракету Х-31 росіян.

Популярні

Новини по темі

Мобілізація ув'язнених: до ВР подали законопроект

 • 28300 переглядiв