rosiia-trymaie-u-chornomu-mori-dva-nosiia-kalibriv-humeniuk

росія тримає у Чорному морі два носії "Калібрів" - Гуменюк

 • 28263 переглядiв

росія тримає на бойовому чергуванні в Чорному морі два підводні човни з крилатими ракетами "Калібр" і три інші кораблі, загальний залп - до восьми ракет "Калібр", готових до потенційного використання.

Армія рф тримає на бойовому чергуванні в Чорному морі 5 ворожих  кораблів, серед яких 2 носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп - до 8 ракет. Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі 

За її словами, в Чорному морі ворог тримає  5 кораблів, зосереджених на охороні пунктів базування. Вони перебувають у максимальній близькості до новоросійська. 

Самі ракетоносії – зараз два підводних на бойовому чергуванні – теж перебувають в тому самому районі (безпечному для себе – так умовно вони його позначають) і це 8 "Калібрів", готових до застосування. Станом на зараз ми не спостерігаємо абсолютної підготовки до конкретного удару

- вказала Гуменюк.

Однак, нагадала, що з підводних човнів виявити пуски дуже складно і застосувати ракети, коли весь екіпаж підготовлений для виконання бойового завдання – можна будь-якої миті. 

"Це може бути участь, як у масованому ракетному ударі так і точковий удар, які ворог час від часу застосовує навіть з повітря. Ми бачимо за зведеннями, що ворог регулярно застосовує ракети, наприклад Х-59, по різних регіонах", - наголосила Гуменюк. 

Ще не фіксувалося використання рф снарядів КНДР для обстрілу півдня – Гуменюк29.01.24, 13:12

Популярні

Новини по темі

росія тримає у Чорному морі два носії "Калібрів" - Гуменюк

 • 28263 переглядiв

У небі над Україною вночі знищено 15 з 35 "шахедів"

 • 29057 переглядiв