robota-z-obminu-polonenymy-bude-prodovzhuvatysia-yusov

Робота з обміну полоненими буде продовжуватися – Юсов

 • 21108 переглядiв

Україна попри тиск та маніпуляції продовжує тривалу роботу з підготовки обмінів військовополоненими.

Робота над обміном військовополоненими в режимі тиші продовжувалась постійно, попри тривалу паузу. Про це в ефірі телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов, передає кореспондент УНН.

Була тривала пауза. Але весь цей час робота не припинялася попри тиск, маніпуляції та ту інформаційну кампанію, яку проти нашого суспільства чинив ворог. Тим, хто чекає рідних, скажу, що робота продовжується. 75 – це дуже добра новина, але значно більше ще чекають. Вони обов'язково дочекаються. Повернутись мають усі

- сказав він.

Він додав, що переговорний процес був складний, який потребував значних дипломатичних зусиль. Водночас, оскільки процеси обміну з міркувань безпеки носять закритий характер, і часто затягуються в часі.

На цей процес дуже впливає ситуація на фронті. Коли наші оборонці беруть ворогів в полон, то це стає додатковим аргументом і це допомагає. Останнім часом таких аргументів побільшало

- сказав він.

За його словами, серед тих, кого повернули сьогодні, 65 рядових та сержантів, а також є офіцери та цивільні. З п'яти жінок одна військова та четверо цивільних.

Нагадаємо

Завдяки роботі Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених Україна змогла повернути з російського полону 75 людей.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів, що серед звільнених сьогодні українців є 29 співробітників МВС України: 21 нацгвардієць, 7 прикордонників та поліцейська. За його словами, серед повернутих - оборонці Маріуполя, Зміїного, Гостомеля та 14 захисників Чорнобильської АЕС.

Лубінець назвав можливі причини затягування росією обмінів військовополоненими22.05.24, 13:59

Анастасія Рябоконь

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Робота з обміну полоненими буде продовжуватися – Юсов

     • 21108 переглядiв

    Німеччина передасть Україні ще одну систему Patriot

     • 21453 переглядiв

    Уряд спростив охорону культурних пам'яток: що відомо

     • 19568 переглядiв

    Безпекова угода із Норвегією: оприлюднено текст

     • 20260 переглядiв