ukenru
razumkov-sogodni-sklikaye-sche-odne-pozachergove-zasidannya-vr

Разумков сьогодні скликає ще одне позачергове засідання ВР

 • 11315 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового засідання ВРУ на 16:30, на якому планують розглянути низку кадрових питань в уряді та законопроекти щодо функціонування банківської системи та ринку землі. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Апарату ВРУ.

“У зв’язку з вимогою Президента України про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання (лист № 01-01/230 від 30 березня 2020 року) та відповідно до частини восьмої статті 19 Регламенту ВРУ: скликати позачергове пленарне засідання ВРУ дев’ятого скликання на 16 годину 30 хвилин 30 березня 2020 року”, - зазначив Разумков.

Як зазначається, на цьому засіданні передбачається розгляд таких питань:

  • про призначення Максима Степанова міністром охорони здоров’я України;
  • про призначення Сергія Марченка міністром фінансів України;
  • проекти законів України, подані як альтернативні до проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571);
  • проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення (реєстр. № 2178-10).
  • Додамо, Президент України Володимир Зеленський прибув до Верховної Ради.

    Раніше 30 березня перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомляв, що у Верховній Раді очікують звернення Президента Зеленського щодо проведення третьої позачергової сесії ВРУ, на якій планують розглянути законопроект №3260 щодо удосконалення банківської діяльності. 

    Раніше сьогодні нардеп Єгор Чернєв у Facebook заявляв про розгляд закону про банки у комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики. "Засідання комітету відбулось. Кворум був. Рішення про направлення законопроєкту у сесійну залу прийнято. Дякую всім", - писав він.

    Також нагадаємо, раніше народні депутати України, при заблокованій трибуні й крики “Ганьба!”, ухвалили в першому читанні законопроект №2178-10 щодо запровадження ринку землі.

    Одним із проблемних питань є дозвіл іноземцям купувати землю. Президент Володимир Зеленський відзначив, що його вирішуватимуть на референдумі українці. Також дискусійним є питання концентрації землі в одні руки. Так, до першого читання пропонувалася концентрація землі в одні руки у 200 тисяч гектарів. Під час підготовки законопроекту щодо продажу землі сільськогосподарського призначення до другого читання Президент Зеленський запропонував продавати в одні руки до 10 тисяч гектарів землі.

    Українські Національні Новини

    Політика