rashysty-planuiut-zastosuvaty-khimichnu-zbroiu-proty-zsu-na-livoberezhzhi-khersonshchyni-zmi

Рашисти планують застосувати хімічну зброю проти ЗСУ на лівобережжі Херсонщині - ЗМІ

 • 33202 переглядiв

Російські військові можуть мати плани застосувати хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових на лівому березі Херсонської області. Про це пишуть розслідувачі Evocation.info з посиланням на джерела у розвідці, передає УНН.

Деталі

За інформацією, яку отримала команда Evocation, хлорпікрин завезли до населених пунктів Скадовськ, Чаплинка та Каланчак на півдні Херсонщини. Вони можуть його застосувати з метою знищення українського плацдарму у районі Кринок.

За результатами провокації рашисти передбачають втрати і серед своїх військ, проте планують відновити їх за рахунок резервів. Наразі окупанти накопичили резерви особового складу для поповнення близько 30% втрат на лівому березі Херсонщини

– йдеться у дописі.

Нагадаємо

Раніше проєкт Deep State фіксував випадки застосування хімічної зброї з боку російських військових на Сватівському та Бахмутському напрямках. Там зазначили, що ймовірніше ворог застосував проти Сил оборони саме хлорпікрин. Застосування ворогом хімічної зброї підтвердили у ЗСУ.

Хлорпікрин – це безбарвна речовина з різким запахом. При контакті з організмом він викликає запалення очей, носа, горла, дихальних шляхів, працює як сльозогінний газ. Також хлорпікрин отруює воду та їжу. У великих кількостях може призвести до смерті.

Окрім того, при зіткненні з вогнем хлорпікрин може перетворитись на бойову хімічну речовину фосген.

Згідно з Конвенцією про заборону хімічної зброї хлорпікрин заборонений для використання у військових цілях.

росія вбила сотні людей: окупанти приховують кількість загиблих на Херсонщині через підрив Каховської ГЕС - Associated Press28.12.23, 15:35

Анастасія Рябоконь

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Сили ППО вночі знищили 11 «шахедів»

     • 31541 переглядiв

    Як зробити фізичні вправи звичкою: перерахували 6 порад

     • 61787 переглядiв

    Гігант інтернет-торгівлі eBay звільняє 1 000 працівників

     • 38668 переглядiв