rada-planuie-zaboronyty-reklamu-na-likarskykh-zasobakh-zakonoproiekt-ukhvaleno-za-osnovu

Рада планує заборонити рекламу на лікарських засобах: законопроєкт ухвалено за основу

 • 18332 переглядiв

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт, що забороняє розміщувати на упаковці ліків будь-яку рекламу або рекламно-пропагандистську інформацію про осіб, які не є виробниками.

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт, який передбачає заборону нанесення на упаковку лікарського засобу будь-якої інформації рекламного характеру, а також будь-якої інформації про інших юридичних або фізичних осіб, які не є виробником. Про це пише УНН з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка та картку законопроєкту №11172.

Деталі

№11172 - заборона нанесення на упаковці лікарських засобів будь-якої реклами та інформації рекламного характеру, яка сприяє просуванню лікарського засобу на ринку, зокрема формуванню думки про винятковість та/або перевагу лікарського засобу порівняно з таким самим лікарським засобом без нанесення такої інформації. За - 258

- повідомив Железняк.

Відповідно до законопроєкту, забороняється нанесення на внутрішній та зовнішній упаковці лікарських засобів будь-якої інформації рекламного характеру, а також будь-якої інформації про інших юридичних або фізичних осіб, які не є виробником.

У разі порушення вимог до маркування лікарського засобу, МОЗ може прийняти рішення про тимчасове зупинення дії реєстраційного посвідчення на такий лікарський засіб до приведення маркування лікарського засобу у відповідність.

Також заборонятиметься торгівля такими лікарськими засобами. Крім лікарських засобів які ввозяться на територію України з маркуванням та інструкцією про застосування, викладеними мовою оригіналу; лікарських засобів, які ввозяться на територію України як гуманітарна допомога.

Нагадаємо

Кабінет Міністрів заборонив усі форми реклами азартних ігор до набуття чинності закону про боротьбу з лудоманією.

Популярні

Новини по темі