ukenru
pyeskov-vidviduvannya-uvyaznenikh-ombudsmenami-rf-i-ukrayini-zavazhaye-neuzgodzhenist

Пєсков: відвідування ув'язнених омбудсменами РФ і України заважає неузгодженість

 • 7576 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Процес відвідування омбудсменами РФ і України затриманих в двох країнах затягується через неузгодженість дій і висування нових умов. Таку думку висловив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, з посиланням на ТАСС передає УНН.

"Поки (відвідування ув'язнених в РФ і в Україні - ред.) заважає неузгодженість дій", - сказав Пєсков.

Він нагадав, що одне з відвідувань українського ув'язненого в РФ мало відбутися в Омську, однак уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова не змогла туди прибути, і інтереси її країни представляв український консул.

"Тепер має відбутися відповідна дія – (відвідування російського ув'язненого – ред.) вже в Україні, ми знаємо запевнення Президента Порошенко про те, що (уповноважений з прав людини в РФ – ред.) Москалькова може безперешкодно такий візит здійснити, але все одно відбувається якийсь обмін умовами, що ускладнює цей процес, а головне - затягує його за часом", - зазначив представник Кремля.

"Але робота триває", - додав прес-секретар президента РФ.

Нагадаємо, уповноважена з питань прав людини Росії Тетяна Москалькова запропонувала українському омбудсмену Людмилі Денісовій разом відвідати українського режисера Олега Сенцова та редактора видання "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського.

Українські Національні Новини

Політика