prokuratura-peremistyla-vykhovantsiv-reabilitatsiinoho-tsentru-na-lvivshchyni-dyrektor-yakoho-mih-znushchatysia-nad-ditmy

Прокуратура перемістила вихованців реабілітаційного центру на Львівщині, директор якого міг знущатися над дітьми

 • 13327 переглядiв

Вихованців навчально-реабілітаційного центру на Львівщині перемістили у безпечне місце, поки у закладі тривають слідчі дії. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора, пише УНН.

За попередньою інформацією, у навчально-реабілітаційному закладі на Львівщині над вихованцями закладу ймовірно вчинялось фізичне, психологічне та сексуальне насильство

- повідомили в Офісі генпрокурора.

Проводяться першочергові слідчі дії, а дітей наразі поміщено у безпечне місце.

У прокуратурі підтвердили, що за процесуального керівництва ювенальних прокурорів Пустомитівської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом сексуального насильства щодо неповнолітньої особи (ч. 3 ст. 153 КК України).

Нагадаємо

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про фізичне, психологічне та сексуальне насильство над дітьми з боку директора реабілітаційного центру на Львівщині, в якому розміщували дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та дітей з особливими освітніми потребами. Директор закладу публічно принижував та погрожував дітям, зафіксовані свідчення дітей про те, що директор здійснював дії сексуального характеру стосовно дівчат-вихованок.

У Львові судитимуть офіцера, який бив і знущався з курсантів військового вишу06.09.24, 15:54

Популярні

Новини по темі

На Україну насувається негода: де дощитиме

 • 14171 переглядiв

"Хезболла" підтвердила загибель свого лідера

 • 14047 переглядiв

Ураган "Хелен" у США забрав життя вже 44 людей

 • 14891 переглядiв