prezydent-finliandii-pidtrymav-pravo-ukrainy-na-operatsiiu-u-kurskii-oblasti

Президент Фінляндії підтримав право України на операцію у курській області

 • 33441 переглядiв

Александр Стубб заявив, що Україна має право захищати себе від агресії рф на території курської області. Він також підтвердив, що Україна може використовувати фінську зброю на російській території.

Президент Фінляндії  Александр Стубб заявив, що Україна має право захищати себе від агресії рф, зокрема і на території курської області. Про це він сказав на пресконференції у вівторок, передає УНН із посиланням на Yle. 

За словами Стубба, Україна має повне право захищати себе,  проводячи операцію у курській області на тлі постійних атак росіянами населених пунктів України

"Ми не бачимо причин обмежувати дії українців",  заявив Стубб. 

Стубб також зауважив, що Україна може використовувати зброю, яку поставляє Фінляндія, на російській території.

"У нас немає жодних обмежень на те, яку зброю і яким чином може використовувати Україна. Відправною точкою є те, що Україна має повне право захищати себе в рамках міжнародного права", - вказав президент Фінляндії. 

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський 14 серпня повідомив, що заслухав доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олекандра Сирського, згідно з якою на курщині є просування на 1-2 км з початку доби і вже понад 100 полонених російських військових. 

Байден: вторгнення України в Курську область створює дилему для Путіна14.08.24, 01:02

Популярні

Новини по темі

В Україні знищили понад 1 тонну контрабандного героїну

 • 11056 переглядiв