ukenru
prezident-indoneziyi-zaprosiv-si-dzinpina-na-samit-g20

Президент Індонезії запросив Сі Дзіньпіна на саміт G20

 • 167531 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Президент Індонезії Джоко Відодо у вівторок офіційно запросив Сі Цзіньпіна на саміт G20 на Балі цієї осені. Про це пише УНН, передає АР.

Деталі

Запрошення надійшло під час зустрічі в Пекіні, на якій сторони обговорили різні питання, від торгівлі до морського співробітництва.

"Президент Сі висловив подяку і побажав повного успіху саміту", - повідомила державна телекомпанія Китаю CCTV, не вдаючись до подробиць.

Саміт пройде на індонезійському курортному острові 15-16 листопада.

Сі не залишав Китай з січня 2020 через спалах COVID-19, воліючи замість цього відвідувати великі заходи за допомогою відеозв'язку. Також неясно, чи візьме він участь у форумі Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Бангкоку невдовзі після саміту G20.

Індонезія та Китай підтримують загалом позитивні відносини, хоча Джакарта висловила занепокоєння з приводу вторгнення Китаю у її виняткову економічну зону у Південно-Китайському морі, на яку Китай претендує практично повністю.

Відодо прибув у Пекін у понеділок увечері на першій зупинці поїздки, яка також приведе його до Японії та Південної Кореї цього тижня. У заяві офісу Відодо говориться, що він назвав Китай "всеосяжним стратегічним партнером Індонезії".

Президент Індонезії - один із небагатьох іноземних лідерів, які відвідали Китай, який через пандемію суворо обмежив кількість відвідувачів з-за кордону.

Українські Національні Новини

Новини Світу