ukenru
premyer-ministr-shvetsiyi-zaklikav-ssha-do-dialogu-z-kndr

Прем'єр-міністр Швеції закликав США до діалогу з КНДР

 • 8908 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. США необхідно вступити у діалог з КНДР з метою врегулювання нинішньої кризи на Корейському півострові. Про це заявив прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен, виступаючи у вівторок на спільній з президентом США Дональдом Трампом прес-конференції у Білому домі, передає УНН.

“Ми повинні знайти діалог. Знаю, що це нелегко, але так повинно бути. Йдеться про надзвичайно небезпечну ситуацію, нам всім потрібно зберігати значну стурбованість з приводу розробки ядерних озброєнь”, — сказав глава шведського уряду.

“Ми повинні дивитися на Корейський півострів, регіон і світ, оскільки справа стосується міжнародного миру . Тому ключові дійові особи — це, зрозуміло, дві країни: Південна і Північна Корея, а також США та інші великі держави”, - зазначив Льовен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин заявив, що хоче "писати нову історію" з Південною Кореєю

“Ми сказали, що можемо бути каналом спілкування США і КНДР, зробити все можливе, щоб діалог йшов гладко. Але не від нас залежить вирішення цієї проблеми”, — додав прем’єр.

Нагадаємо, лідер КНДР Кім Чен Ин та члени південнокорейської делегації, які прибули у Пхеньян, домовилися працювати над зниженням військової напруженості на Корейському півострові, а також обговорили можливість проведення саміту лідерів двох країн.

Українські Національні Новини

Політика