pratsyuvali-zi-lvova-na-boyovikiv-lnr-zablokovano-merezhu-agitatoriv

Працювали зі Львова на бойовиків "лнр": заблоковано мережу агітаторів

 • 80303 переглядiв

Цитата

"Пропагандисти виконували чіткі інструкції кураторів із так званого "управління гуманітарних операцій лнр", яке підконтрольне російським спецслужбам. Зловмисники намагалися максимально широко розганяти фейковий та деструктивний контент через інтернет-спільноти виключно Львівського регіону. Їхньою основною метою було охопити якомога більше місцевої аудиторії", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Використовуючи фейкові профілі у соцмережах та на афілійованих сайтах, агітатори виправдовували злочини росії, поширювали пропагандистські матеріали та проросійські наративи.

За даними СБУ, бойовики "найняли" одного з фігурантів віддалено виконувати функції ІТ-спеціаліста псевдоуправління "лнр"

Встановлено, що ця особа є засновником і адміністратором антиукраїнської спільноти "Львівська народна республіка". А також наповнював антиукраїнські інформресурси, які визначили для нього його російські куратори, у тому числі сайт "ВосходИнфо".

Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності та співпраці з окупантами на комерційній основі.

За матеріалами СБУ фігуранту повідомлено про підозру за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України:

• ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);

• ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

• ч. 1 ст. 111 (державна зрада);

• ст. 436 (пропаганда війни);

• ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

За рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Інші фігуранти кримінального провадження також перебувають у полі зору СБУ. Їм готують заочне повідомлення про підозру.

Нагадаємо

У Києві викрили підпільний серверний центр, який російські хакери використовували для кібератак проти України.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі