pozhezha-v-gretsiyi-stala-naybilshoyu-lisovoyu-pozhezheyu-v-yes

Пожежа в Греції стала найбільшою лісовою пожежею в ЄС

 • 648694 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Лісова пожежа в Греції стала найбільшою пожежею в Європейському союзі, для боротьби з нею задіяно майже половину протипожежної авіації. Про це повідомляє The Guardian, пише УНН.

Деталі

Для ліквідації цієї масштабної пожежі задіяно одинадцять літаків і гелікоптер флоту ЄС були направлені, щоб допомогти загасити пожежу на північ від міста Александруполіс, а також 407 пожежників.

У свою чергу, ЄС закликає флот із 28 літаків – 24 водоскидних літаків і чотирьох гелікоптерів – наданих країнами-членами, щоб допомогти в боротьбі з вогнем у блоці та на сусідніх територіях.

Уряд та експерти заявляють, що причиною пожеж стала кліматична криза.

Зокрема, від початку пожежі 19 серпня загинули 20 людей, 18 з них мігранти, чиї тіла були знайдені в регіоні , який часто використовують як пункт в’їзду з сусідньої Туреччини.

За даними Служби цивільного захисту ЄС вогонь охопив понад 310 квадратних миль (810 квадратних кілометрів) – це площа, яка перевищує Нью-Йорк.

Цитата

«Ця лісова пожежа є найбільшою в ЄС з 2000 року, коли Європейська система інформації про лісові пожежі (Effis) почала реєструвати дані», — повідомили в службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Греція може передати Україні танки Leopard 1, натомість просить новіші машини – ЗМІ

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Пожежа в Греції стала найбільшою лісовою пожежею в ЄС

     • 648694 переглядiв

    Одещина отримала чергову партію шкільних автобусів - Кіпер

     • 504818 переглядiв

    За час контрнаступу Україна втратила лише 5 танків Leopard - ЗМІ

     • 658703 переглядiв