posyliuiemo-pozytsii-v-afrytsi-ukraina-vidkryla-posolstvo-v-mavrytanii

Посилюємо позиції в Африці: Україна відкрила Посольство в Мавританії

 • 18682 переглядiв

Україна офіційно відкрила своє посольство в столиці Мавританії Нуакшоті, розширивши свою присутність і зміцнивши позиції в Африці.

У мавританській столиці Нуакшоті офіційно розпочало роботу посольство України. Про це УНН повідомляє із посиланням на главу МЗС України Дмитра Кулебу та пресслужбу відомства.

Підняли український прапор у Мавританії. У мавританській столиці Нуакшоті офіційно розпочало роботу посольство України. Продовжуємо розширювати присутність та посилювати наші позиції в Африці

- yаписав Кулеба у соцмережі Instagram.

Кулеба вказав, що Мавританія – важлива для України країна. Зокрема через  те, що Мавританія зараз головує в Африканському Союзі, ключовій міжнародній організації континенту, яка об’єднує 55 держав-членів. Також, з його слів, вона є перспективним торговельним партнером для України.

Крім того, Кулеба наголосив, що Мавританія важлива у контексті міжнародних антитерористичних зусиль в регіоні Сахелю.  "Український безпековий досвід тут може мати великий запит" - зауважив глава МЗС. "Старт діяльності посольства стане новою сторінкою україно-мавританських відносин та відкриє численні додаткові можливості: політичні, економічні, торговельні, гуманітарні", - резюмував Кулеба.

Доповнення

Влітку минулого року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба першу в історії двосторонніх відносин телефонну розмову  з главою МЗС Мавританії Мохамедом Салемом ульд Мерзугом.  Пізніше Кулеба запросив країну приєднатися до впровадження Формули миру.

Популярні

Новини по темі

На Полтавщині біля ТЦ автомобіль збив двох підлітків

 • 15538 переглядiв

З Харківщини примусово евакуюють 123 дітей

 • 16810 переглядiв

В столиці відкрили пішохідний міст на Оболонський острів

 • 17795 переглядiв