ukenru
posol-velikoyi-britaniyi-vidreaguvala-na-situatsiyu-z-rishennyam-ksu

Посол Великої Британії відреагувала на ситуацію з рішенням КСУ

 • 32007 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс відреагувала на ситуацію з рішенням Конституційного суду, що стосується електронного декларування, і вказала, що зараз важливо, щоб уряд і всі ті, хто підтримує євроатлантичне майбутнє, в Україні об'єдналися в цей вирішальний момент. Про це вона написала в Twitter, передає УНН.

"Як і багато інших, я продовжую уважно стежити за розвитком подій стосовно недавніх рішень Конституційного суду. Зараз важливо, щоб уряд і всі ті в Україні, хто підтримує євроатлантичне майбутнє, об'єдналися в цей вирішальний момент", - зазначила вона.

Нагадаємо, Конституційний суд України визнав такою, що не відповідає Конституції України, статтю 366-1 ККУ, яка передбачає відповідальність за брехню в декларації. Доступ до реєстру е-декларацій був закритий.

29 жовтня було екстрено скликано засідання РНБО. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що низка останніх подій, пов’язаних з рішенням КСУ, дає вагомі підстави вважати, що існує цілісний план, спрямований проти основ української державності. Президент Володимир Зеленський закликав правоохоронців встановити всі деталі, які привели до рішення КСУ.

29 жовтня Кабмін ухвалив розпорядження, яким зобов’язав НАЗК невідкладно відновити доступ громадянам до реєстру декларацій.

ДБР викликало голову КСУ Олександра Тупицького для допиту на 2 листопада.

Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект, яким пропонує звільнити всіх суддів КСУ, які прийняли відповідне рішення від 27 жовтня, та після цього почати процес відбору нових суддів.

Like many others I continue to follow closely developments re recent Constitutional Court decisions. Right now it is important the government and all those in who support a Euro-Atlantic future come together at this defining moment #ukraine

— Melinda Simmons (@MelSimmonsFCDO) November 1, 2020

Українські Національні Новини

Політика