posol-ukrayini-u-velikiy-britaniyi-do-rozmischennya-rosiyskoyi-yadernoyi-zbroyi-u-bilorusi-potribno-postavitisya-duzhe-seryozno

Посол України у Великій Британії: До розміщення російської ядерної зброї у білорусі потрібно поставитися "дуже серйозно"

 • 1307780 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Твердження диктатора росії володимира путіна про розміщення першої російської ядерної зброї у білорусі Захід повинен сприймати "дуже і дуже серйозно", вважає посол України у Великій Британії Вадим Пристайко, пише CNN, передає УНН.

Цитата 

“Я вважаю, що Захід має сприймати це дуже, дуже серйозно", - сказав він.

“Я вважаю, що він нас усіх шантажують: українців, перш за все, а потім європейців, американців і всіх наших партнерів навколо”

Деталі 

Переозброєння білорусі є порушенням міжнародних домовленостей, заявив посол в інтерв'ю CNN в п'ятницю.

Пристайко також зазначив, що Україна тепер набагато краще оснащена, щоб протистояти цьому тиску з боку росії, оскільки має протиповітряні ракети від своїх міжнародних партнерів.

Посол також прокоментував контрнаступ, оскільки ЗСУ поступово просуваються вздовж південної лінії фронту.

"Ми не залучили й не залучили всі сили; Ми проводимо зондування, намагаємося знайти найкраще місце для наступу", – сказав він.

Пристайко додав, що підрив дамби в Новій Каховці "трохи змінює наші карти" і "затягує контрнаступ".

Нагадаємо 

Наразі не зафіксовано фактів, які вказували б на реальне переміщення тактичної ядерної зброї з рф на територію білорусі. 

путін заявляв, що росія розпочне розгортання тактичної ядерної зброї у білорусі після того, як об'єкти будуть готові 7-8 липня. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У бєлгороді палало: виникла пожежа у багатоповерхівці

     • 1568212 переглядiв