posol-ugorschini-vruchila-virchi-gramoti-biloruskomu-diktatoru-lukashenku-chomu-tse-vazhlivo

Посол Угорщини вручила вірчі грамоти білоруському диктатору лукашенку: чому це важливо

 • 1479174 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Посол Угорщини в білорусі Зіта Ілона Бенчик вручила вірчі грамоти самопроголошеному президенту олександру лукашенку, передає УНН із посиланням на Белта.

Деталі

За даними ЗМІ, вірчі грамоти білоруському диктатору вручили посли Казахстану, Угорщини, Єгипту, Зімбабве, Екваторіальної Гвінеї, Анголи, Уганди, Камбоджі, Філіппін, Йорданії та Колумбії.

"Угорщина є давнім та надійним другом білорусі, відносини з яким, пройшовши випробування часом, вибудовуються на прагматичній та взаємоповажній основі", - звернув увагу лукашенко.

Він особливо відзначив пропозиції та ініціативи Будапешта з безпеки та заходів довіри у Європі. "Готові до продовження діалогу з Угорщиною для деескалації напруженості в регіоні шляхом вирішення спірних питань лише мирними переговорами", - заявив білоруський диктатор.

У той же час "Радіо Свобода" зауважує, що Угорщина стала першою країною-членом Європейського Союзу, чий посол вручив вірчі грамоти лукашенку після виборів 2020 року.

Європейський Союз і країни-члени організації почали вводити санкції проти білорусі після силового розгону протестів проти фальсифікації результатів президентських виборів. Тоді вони припинили майже всі програми, які реалізує Євросоюз у білорусі, та обмежили дипломатичну присутність.

Міжнародні санкції посилилися після того, як 24 лютого 2022 року лукашенко підтримав російське військове вторгнення в Україну та дозволив використовувати територію, військову інфраструктуру та повітряний простір Білорусі для вторгнення російської армії та обстрілів українських міст.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Нацраді працюють над питанням регулювання Telegram: що відомо

     • 288754 переглядiв

    У рф заявили про три прильоти в курській області

     • 179956 переглядiв

    Рувін: навіть двигуни в “шахедах” цивільні

     • 236047 переглядiв