ponad-70-ukrayintsiv-pidtrimuyut-rozriv-moskovskogo-patriarkhatu-z-rosiyskoyu-tserkvoyu-opituvannya

Понад 50% українців підтримують заборону УПЦ московського патріархату в Україні – опитування

 • 100059 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Більше ніж половина українців підтримує заборону Української православної церкви московського патріархату в Україні. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 6 квітня, інформує УНН.

Цитата

"Зростає підтримка ідеї розриву зв’язків УПЦ московського патріархату з російською православною церквою. Сьогодні за цю ініціативу 74% (на початку березня – 63%). Не підтримують – лише 7%", - йдеться в результаті опитування.

Деталі

Половина опитаних (51%) вважають, що держава має заборонити діяльність УПЦ МП на території України (заборону підтримують дві третини опитаних мешканців заходу і лише 29% – сходу).

"Водночас, 21% підтримують позбавлення пільг та скасування договорів оренди церковних приміщень. Попри це, 20% виступають за невтручання держави у справи церкви – найбільше таких на сході (35%) та півдні (25%)", - зазначається в результаті опитування.

Додамо

Опитування провели 6 квітня. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.

Усього опитали: 1200 респондентів.

Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера).

Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%.

Доповнення

Наприкінці березня повідомляли, що в Україні за останній час понад 50 громад перейшли до ПЦУ, приблизно 100 громад визначилися і перебувають у процесі переходу.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві запропонували перейменувати п’ять станцій метро

     • 825646 переглядiв

    Майже 60% українців повернулися до роботи – опитування

     • 83044 переглядiв