ponad-50-humanitarnykh-pratsivnykiv-zahynuly-abo-poraneni-v-ukraini-z-pochatku-povnomasshtabnoi-viiny-mzs

Понад 50 гуманітарних працівників загинули або поранені в Україні з початку повномасштабної війни - МЗС

 • 15293 переглядiв

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україні сталося понад 150 інцидентів, що вплинули на гуманітарну допомогу. Попри це, Україна продовжує допомагати іншим країнам, надсилаючи продовольство.

З початку повномасштабного вторгнення  в Україні через атаки росії понад 50 гуманітарних працівників загинули або були поранені. За цей час армія рф  завдала понад 60 авіаударів по гуманітарних складах.  Про це йдеться у заяві МЗС України з нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги, передає УНН

З лютого 2022 року внаслідок атак росії в Україні сталося понад 150 інцидентів, які безпосередньо вплинули на гуманітарну допомогу, і понад 50 гуманітарних працівників були вбиті або поранені. У цей же період було завдано понад 60 авіаударів по гуманітарних складах

- йдеться у заяві МЗС.

 У грудні 2023 року в Херсоні та області було вщент зруйновано п’ять складів неурядових гуманітарних організацій, які надають вкрай необхідну допомогу незахищеним верствам населення. 

Конвої Організації Об’єднаних Націй, що перевозять гуманітарну допомогу, також стають об’єктами нападів і обстрілів, вказали в МЗС.  Цьогоріч внаслідок атак з боку рф зазнали вже дванадцять пунктів видачі гуманітарної допомоги.

Від початку повномасштабного російського вторгнення при виконанні службових обов’язків загинули 93 співробітника Державної служби України з надзвичайних ситуацій, ще майже 400 рятувальників дістали поранення. 

Зазначається, що попри тягар російської агресії, Україна сама допомогає іншим.  У рамках ініційованої Президентом програми Grain from Ukraine Україна спільно з міжнародними партнерами вже направила понад 220 тис. тонн пшениці, борошна, колотого гороху та соняшникової олії до Сомалі, Ефіопії, Кенії, Ємену, Нігерії, Судану та Палестини. 

В МЗС наголосили, що завдяки наданому Україною продовольству вдалося гарантувати продовольчу безпеку мільйонів людей.

Нагадаємо 

Сьогодні, 19 серпня, світ відзначає Всесвітній день гуманітарної допомоги. У цей день ми віддаємо шану всім, хто допомагає та рятує інших, ризикуючи власним життям – гуманітарним працівникам, волонтерам, рятувальникам.  

Популярні

Новини по темі

Повітряні сили попередили про активність російських Ту-95МС

 • 22243 переглядiв