ponad-23-000-lyudey-zalishilisya-bez-domu-pislya-poveni-v-italiyi-poshkodzhennya-poki-scho-ne-piddayetsya-kilkisniy-otsintsi

Понад 23 000 людей залишилися без дому після повені в Італії, пошкодження поки що не піддається кількісній оцінці

 • 1005042 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Понад 23 000 людей на північному сході Італії були переміщені після того, як зливи викликали масштабні повені і забрали життя 14 людей, передає УНН посилаючись на AFP.

Деталі

За даними регіону Емілія-Романья, більшість із них зупиняються у друзів чи сім'ї, хоча майже 2700 осіб розміщено в готелях, школах, спортивних залах та інших центрах, які перебувають у віданні місцевої влади.

Шість місяців дощу випали лише за 36 годин на початку минулого тижня, внаслідок чого майже дві дюжини річок вийшли з берегів, перетворивши вулиці на річки та затопивши величезні ділянки сільськогосподарських угідь.

У деяких районах почалося очищення, але інші залишаються під водою.

У понеділок розпочалися зусилля щодо відновлення інтернет-з'єднання з лікарнями, державними установами, школами та людьми в ізольованих районах.

Регіон заявив, що почав розповсюджувати 100 терміналів Starlink від SpaceX Ілона Маска в районах навколо Равенни.

Крім людських жертв, одному з найбагатших регіонів Італії було завдано шкоди, що поки що не піддається кількісній оцінці.

Сільськогосподарське лобі Confagricoltura заявило, що необхідно буде викорчувати щонайменше 10 мільйонів фруктових дерев, а можливо, і до 40 мільйонів.

У понеділок понад 600 доріг залишалися закритими, а у вихідні регіон оцінив, що для відновлення заболоченої дорожньої та транспортної мережі необхідно понад 620 мільйонів євро.

Прем'єр-міністр Джорджія Мелоні у неділю відвідала деякі з найбільш постраждалих районів, і, як очікується, у вівторок проведе засідання кабінету міністрів, щоб розблокувати надзвичайні фонди для регіону.

Декілька приватних груп уже пообіцяли гроші, щоб допомогти Емілії-Романьї знову встати на ноги, у тому числі італо-французький автомобільний гігант Stellantis, який пообіцяв у понеділок один мільйон євро.

Французька LVMH, найбільша у світі група компаній класу люкс, до якої входять італійські бренди Bulgari, Fendi та Kering також зробили невказані пожертвування.

Президент Емілії-Романьї Стефано Боначчіні склав список запитів до уряду, від компенсації збитків від повені до допомоги тимчасовим сільськогосподарським працівникам та призупинення податкових та іпотечних платежів.

У більш довгостроковій перспективі, за його словами, регіону потрібен комплексний план «реконструкції, утримання та безпеки території», щоб усунути ризик повеней.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Захід готовий виступити проти росії через хімзброю - посол США

     • 833076 переглядiв

    На бєлгородщині оголосили евакуацію

     • 1976004 переглядiв