ponad-1300-liudei-zahynuly-pid-chas-khadzhu-na-tli-rekordnoi-speky

Понад 1300 людей загинули під час хаджу на тлі рекордної спеки

 • 15744 переглядiв

За даними саудівської влади, в цьому році під час хаджу в Саудівській Аравії загинуло понад 1300 осіб, причому 83% жертв були несанкціонованими паломниками, які долали великі відстані під прямими сонячними променями без належного укриття і комфорту.

Саудівська Аравія заявила в неділю, що під час паломництва хаджу цього року загинуло понад 1300 осіб - причому "численні випадки" через тепловий стрес та "несанкціоновані" поїздки становлять понад чотири з п'яти смертельних випадків, пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

"Цього року система охорони здоров'я розглянула численні випадки теплового стресу, деякі люди все ще перебувають під наглядом. На жаль, кількість смертей досягла 1301", - ідеться у заяві уряду Саудівської Аравії, яка опублікувала перші офіційні дані.

У заяві йдеться, що 83% загиблих "не мали права здійснювати хадж" і "проходили великі відстані під прямим сонячним промінням, не маючи належного укриття та комфорту". Серед загиблих було "кілька літніх та хронічно хворих людей", ідеться у повідомленні, де вказано, що сім'ї всіх загиблих наразі встановлені.

Доповнення

Екстремальна спека була названа основним чинником, що призвів до сотень смертей та травм, зареєстрованих цього року під час хаджу. У Мецці, священному місті, яке є центральним місцем для паломників хаджу, у понеділок температура піднялася до рекордних понад 51 градуса за Цельсієм. Влада також заявляє, що проблеми погіршуються кількістю неофіційних паломництв.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Понад 1300 людей загинули під час хаджу на тлі рекордної спеки

     • 15744 переглядiв

    В Одесі прогримів вибух на тлі повітряної тривоги

     • 23370 переглядiв

    Дощі і грози та до 33° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 14494 переглядiв

    У межах доби: рф втратила 1300 військовослужбовців

     • 23831 переглядiв

    Окупанти обстріляли Миколаївську область: жертв немає

     • 24737 переглядiв