ukenru
polska-politsiya-rozpochala-rozsliduvati-spravu-spalennya-ukrayinskogo-praporu

Польська поліція розпочала розслідувати справу спалення українського прапору

 • 9394 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Поліція Варшави розпочала розслідувати факт спалення прапора України та збирати докази у цій справі. Про це повідомляє "Польське радіо" з посиланням на заяву столичного відділу поліції, передає УНН.

"Польська поліція вилучила відеозапис, на якому група замаскованих осіб під час Маршу незалежності у Варшаві спалила прапор України. Зібрані інформація та матеріал у цій справі будуть передані до прокуратури", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що поліція проводить перевірку на основі повідомлень у ЗМІ та відеоролику, на якому засвідчено факт спалення.

"Ми проводимо перевірку на основі інформації з мас-медіа та відеоролика, що були розміщені і поширені в Інтернеті. Це відео вилучили»" - повідомив речник варшавської поліції, штабний аспірант М.Мрозек.

Також у поліції повідомляють, що після збору попередньої інформації, справу буде передано до суду.

"Ми з’ясовуємо, де саме стався цей інцидент. Після збору цієї попередньої інформації ми передамо матеріал до прокуратури з метою його вивчення", - повідомив він.

Крім того, М.Мрозек додав, що завдяки відеозапису з Інтернету, поліція займеться встановленням осіб, котрі спалили державний символ України. Однак він зазначив, що поки ніхто не звернувся із заявою у цій справі.

Нагадаємо, 11 листопада під час проведення Маршу незалежності у Варшаві було спалено український прапор.

Як повідомляв УНН, в Польщі помстилися за спалений український прапор.

Українські Національні Новини

Новини Світу