ukenru
polschu-nakrila-anomalna-speka-ta-silni-bureviyi

Польщу накрила аномальна спека та сильні буревії

 • 10069 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. Польський Гідрометеорологічний інститут попереджає: найближчі дні у Польщі будуть спекотні. Спека супроводжуватиметься бурями та грозами. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Польське Радіо".

Для усієї Польщі метеорологи видали попередження другого рівня стосовно небезпеки виникнення пожеж. Згідно з прогнозами, у Польщі температура повітря сягатиме 33-34 градусів Цельсія. Найспекотніше буде у центральній та західній частині країни.

Бурі з градом будуть у центральних та східних регіонах Польщі. Там може випасти до 30-45 міліметрів опадів. Під час буревіїв сила вітру досягатиме 80-100 км/год.

Упродовж минулої доби у всій Польщі було занотовано 800 виїздів пожежної служби для усування наслідків буревіїв, які пройшли над країною. Найбільше викликів було у Сілезькому, Вармінсько-Мазурському і Помороському воєводствах.

Як повідомив Павел Фронтчак, речник Державної пожежної служби, найчастіше пожежники усували повалені на дороги дерева та випомповування води з підвалів.

Як повідомляв УНН, цей рік має всі шанси стати одним із найспекотніших в історії і побити температурні рекорди у багатьох країнах.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП