pogrozi-ta-psikhologichniy-tisk-zakhisniki-mariupolya-pro-dopiti-fsb

Погрози та психологічний тиск: захисники Маріуполя розповіли про допити фсб

 • 102846 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. фсб рф розпитувала захисників Маріуполя про політичні погляди та зневажала їхнє релігійне сповідання. Про це на брифінгу повідомив звільнений з російського полону захисник “Азовсталі” Владислав Жайворонок із позивним "Вікіпедія", передає кореспондент УНН.

Деталі

“Нас дуже часто звинувачували на допитах, починаючи з того, що: “Вы с “Азова”, вы пенькам молитесь?”. Тобто вони зневажали віру певних хлопців, які мають якісь язичницькі погляди. І в цілому вони любили питати про якесь там політичне заняття та виховання. Тут спрацювало те, що ми всі знали, куди ми йдемо, і ми просто треновані бійці. Це найважливіше, що може спрацювати. Ми розуміємо, що не обирали цю війну, і це не ми напали на сусідню державу – це на нас напали. І в нас немає права якось поводити себе інакше”, – розповів військовий.

Ще один захисник Маріуполя Денис Чепурко з позивним “Манго” розповів, що під час першого допиту фсб не поводилася жорстоко та навіть дала йому дві цигарки. Проте після того, як спецслужба рф дізналася, що Чепурко служив у танковій роті – почалися погрози та психологічний тиск.

“Мій перший допит був спокійний, вони нічим не погрожували, дали дві цигарки, одну з яких я викурив з ними, а другу розділив з хлопцями. А потім почалися погрози життю. Вони дізналися, що я служив у танковій роті, і почали психологічно тиснути”, – розповів захисник Маріуполя.

Доповнення

Захисники Маріуполя під час прес конференції підтвердили інформацію, що політичне керівництво України намагалося їх деблокувати.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Сербія залишиться без російської нафти з 1 листопада

     • 120985 переглядiв

    Посольство Ірландії відновило роботу в Києві

     • 127265 переглядiв