po-izrayilyu-za-nich-vipustili-sche-50-raket-z-sektora-gaza

По Ізраїлю за ніч випустили ще 50 ракет з сектора Газа

 • 18847 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. По Ізраїлю за ніч випустили 50 ракет з сектора Газа, повідомила Армія оборони Ізраїлю, передає УНН.

Цитата:

"Станом на 7:00 з 19:00 учорашнього вечора було зафіксовано близько 50 запусків з сектора Газа на територію Ізраїлю. З них близько 10 ракет приземлилися в секторі Газа", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Як вказали у ЦАХАЛі, їхні винищувачі та літаки продовжували атакувати напередодні ввечері в районах Хан-Юніс і Рафах на півдні сектора Газа. "У межах 25-хвилинної атаки було атаковано близько 40 підземних цілей терористичної організації ХАМАС. Атаку здійснили 52 літаки із застосуванням близько 120 точних боєприпасів", - вказали в Армії оборони Ізраїлю.

Також у ЦАХАЛі зазначили, що двічі намагалася вбити військового начальника ХАМАС Мухаммеда Дейфа з моменту початку бойових дій минулого тижня, і що обидва рази він уцілів. Військові додають, що вони націлені як мінімум на сімох інших високопоставлених членів ХАМАС, деякі з яких були поранені, але всі вижили, відзначає The Times of Israel.

Контекст

Конфлікт в регіоні різко загострилася після того, як Ізраїль ухвалив рішення виселити кілька палестинських сімей зі Східного Єрусалиму. Це викликало масові акції протесту і безлади в Єрусалимі, в результаті яких постраждали сотні людей.

Ракетні удари між Ізраїлем і сектором Газа тривають з 10 травня, загострення почалося через зіткнення між палестинцями та ізраїльською поліцією в Східному Єрусалимі.

У ЦАХАЛі заявили, що з 10 травня з сектора Гази в бік Ізраїлю було випущено 3700 ракет.

Медики з Гази повідомляють, що з початку нового загострення конфлікту станом на 18 травня загинули 213 палестинців, 61 серед яких — діти. Ще 1442 палестинців були поранені. Ізраїль повідомив про 10 загиблих, у тому числі двох дітей.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    По Ізраїлю за ніч випустили ще 50 ракет з сектора Газа

     • 18847 переглядiв

    Від 4° до 24° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 17881 переглядiв

    Зранку в столиці спостерігаються затори: на яких вулицях

     • 17778 переглядiв

    В Україні вже 2,165 млн випадків COVID-19, за добу - 5 138

     • 18795 переглядiв

    ООС: бойовики шість разів порушили "режим тиші"

     • 14091 переглядiв