pislia-vizytiv-do-rosii-ta-kytaiu-orban-nadav-yes-vlasnyi-myrnyi-plan-shchodo-viiny-v-ukraini

Після візитів до росії та Китаю Орбан надав ЄС власний "мирний план" щодо війни в Україні

 • 29293 переглядiв

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан представив лідерам ЄС "план Орбана" для мирних переговорів після відвідин України, Росії та Китаю з "миротворчою місією".

Після своїх візитів до України, росії та Китаю прем'єр-міністр Угорщині Віктор Орбан надав лідера ЄС звіт про щодо своєї "миротворчої місії" разом з "мирними" пропозиціями Будапешта. Про це в інтерв'ю виданню Magyar Nemzet заявив політичний директор прем'єр-міністра Угорщини Балаж Орбан.  

Деталі 

За його словами, наразі у кожного лідера ЄС на столі лежить "план Орбана".

Балаж Орбан розповів, що після поїздок до росії та України угорський прем'єр зрозумів, що Київ і москва "дуже рішуче налаштовані воювати".

"І без втручання зовнішніх посередників ми, на жаль, побачимо дуже жорстокі руйнування в найближчі місяці

- пояснив політичний директор прем'єр-міністра Угорщини.

Він зауважив, що у зв'язку з цим Угорщина почала переговори з потенційними посередниками: Китаєм, Туреччиною та Дональдом Трампом.

Після візитів Орбана Будапешт отримав "жовту картку" на зустрічі ЄС - Politico11.07.24, 08:58

Але європейці і нинішня адміністрація США виступають за продовження війни. Прем'єр-міністр написав лідерам ЄС про переговори, результат першої фази миротворчої місії та угорські пропозиції. Якщо Європа хоче миру і хоче мати вирішальний голос у врегулюванні війни і припиненні кровопролиття, вона повинна зараз розробити і здійснити зміну напрямку

- переконаний Балаж Орбан. 

За його словами, не можна недооцінювати роль Угорщини як посередника, оскільки, на його думку, країна може відігравати "серйозну роль у посередництві".

Угорщина є здібним посередником, як показали останні два тижні, і наше завдання зараз – поєднати цей новий підхід і спробувати переконати країни-члени Європейського Союзу в плані Віктора Орбана

- заявив політичний директор Віктора Орбана. 

Нагадаємо

Агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела заявило, що візити прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до москви і Пекіна для зустрічей з путіним і Сі Цзіньпіном роздратували західних союзників.

Угорщину можуть усунути від головування в ЄС після візитів Орбана до рф та Китаю - Politico09.07.24, 20:08

Популярні

Новини по темі

Стрілок Трампа з'явився в рекламі BlackRock у 2022 році - Bloomberg

 • 12567 переглядiв

Спека у Києві встановила у липні вже 10 рекордів

 • 28384 переглядiв