pershyi-spysok-mav-u-svoiemu-skladi-krainy-shcho-ne-pidtverdzhuvaly-zghodu-kuleba-poiasnyv-znyknennia-pidpysiv-pid-komiunike-samitu-myru

Перший список мав у своєму складі країни, що не підтверджували згоду – Кулеба пояснив "зникнення підписів" під комюніке Саміту миру

 • 29899 переглядiв

Перший список підписантів комюніке мирного саміту включав країни, які ще не підтвердили свою згоду, тому згодом вони були вилучені зі списку.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив причини зникнення підписів під рішенням Саміту миру. Передає УНН із посиланням на інтерв’ю голови українського МЗС в програмі "Подробиці".

За словами Дмитра Кулеби, перший список підписантів включав в себе низку країн, які на той час не визначилися.

Швейцарські колеги включили до першого списку підписантів, який вони опублікували, деякі країни, які не підтвердили своє остаточне приєднання. Коли вони звернулися и сказали, - зачекайте, ми ще розглядаємо цей документ, бо він на саміті правився до останнього моменту, то їх зняли з цього списку. – пояснив Дмитро Кулеба.

Україна шукає місце проведення наступного мирного саміту "Глобального півдня"21.06.24, 01:34

При цьому керівник МЗС України зауважив, що саме російські медіа почали розганяти хвилю про так зване "відкликання підписів зі спільного комюніке".

Ведуться переговори щодо долучення інших країн до комюніке Саміту миру - ОП19.06.24, 20:44

Популярні

Новини по темі

У Харкові повідомили про чутні вибухи

 • 24165 переглядiв

Семеро дітей заблукало під час спуску з Говерли

 • 16854 переглядiв

Курс валют на 21 червня: гривня знову зміцнилась

 • 22994 переглядiв

Швеція звинуватила рф у втручанні в роботу супутників

 • 15830 переглядiв

росіяни обстріляли одну із громад Миколаївщини

 • 20895 переглядiв