perekhid-do-chistoyi-energiyi-u-sviti-nemozhlivo-zupiniti-mea

Перехід до чистої енергії у світі неможливо зупинити - МЕА

 • 173332 переглядiв

Деталі

Міжнародне енергетичне агентство прогнозує, що до 2030 року відновлювані джерела енергії будуть забезпечувати половину світової електроенергії. У 2030 році частка викопного палива може скоротитися з нинішніх 80 відсотків до 73 відсотків із подальшою тенденцією до зниження. При цьому попереджається, що поступове скорочення використання викопного палива відбувається недостатньо швидко. Викиди все ще занадто високі, щоб запобігти підвищенню температури вище ключового порогу в 1,5C.

Цитата

«Перехід до чистої енергії відбувається в усьому світі, і його неможливо зупинити. Це не питання «якщо», це лише питання «як скоро» – і чим швидше, тим краще для всіх нас», – заявив виконавчий директор IEA Фатіх Бірол.

У доповіді визнається, що нафта і газ продовжуватимуть відігравати важливу роль у світовій економіці і що збереження інвестицій є «важливим». Але було сказано, що наразі поточний рівень фінансування вдвічі перевищує той, який повинен бути.

«Уряди, компанії та інвестори повинні підтримувати перехід на чисту енергію, а не перешкоджати їм», — зазначив Фатіх Бірол.

Разом з тим, кліматична загроза, як і раніше доволі актуальна.

За даними енергетичного агентства, кліматична мета обмеження глобального потепління до 1,5 градусів не була б досягнута за нинішньої світової енергетичної політики. Необхідно потроєння швидкості впровадження відновлюваної, чистої енергії. В іншому випадку, потепління в 21 столітті, ймовірно, буде ближче до 2,4 градуса, зазначає DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ долає ключовий поріг потепління з такою швидкістю, що це занепокоїло вчених – ВВС

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Перехід до чистої енергії у світі неможливо зупинити - МЕА

     • 173332 переглядiв

    Макрон пропонує створити міжнародну коаліцію проти ХАМАС

     • 116950 переглядiв

    У Молдові збираються заблокувати понад 20 російських сайтів

     • 114345 переглядiв

    Суд залишив Коломойського під вартою

     • 127542 переглядiв