perehovory-shchodo-deklaratsii-samitu-myru-shche-tryvaiut-odyn-zi-stsenariiv-peredbachaie-dokument-bez-konsensusu-zmi

Переговори щодо декларації Саміту миру ще тривають, один зі сценаріїв передбачає документ без консенсусу - ЗМІ

 • 30433 переглядiв

Переговори щодо підсумкової декларації українського Саміту миру в швейцарському Бюргенштоку в суботу ще не закінчилися, пише УНН з посиланням на швейцарські видання watson та Keystone-SDA.

Деталі

Швидше за все, переговори щодо підсумкової декларації триватимуть "до останньої хвилини" рано-вранці в неділю, як повідомили інформаційному агентству Keystone-SDA кілька джерел, близьких до переговорів.

Серед делегацій із ста держав та організацій, як вказано, все ще є "кілька спірних моментів". Говорили, що інколи точилася боротьба за окремі слова.

Спочатку було незрозуміло, чи буде остаточна декларація, ухвалена всіма державами.

Як вказується, можливі кілька сценаріїв, у тому числі підсумкова декларація без консенсусу, де кожна держава має можливість вказати, чи приймає вона її чи ні.

Доповнення

Саміт миру збирається в Бюргенштоку у Швейцарії 15-16 червня. Метою зустрічі глав держав і урядів є вироблення спільного розуміння шляху до справедливого та тривалого миру в Україні. Це має стати основою для мирного процесу.

Представники понад 90 країн зберуться у Швейцарії на конференцію щодо миру в Україні. росію не запросили. У п'ятницю путін поставив умови мирних переговорів з Україною.

Популярні

Новини по темі

У Конго затонуло судно, на борту якого був 271 пасажир

 • 16239 переглядiв

Секретар РНБО висловився про "мирний" план путіна

 • 30683 переглядiв