ukenru
parlament-venesueli-progolosuvav-za-pochatok-sudu-nad-n-maduro

Парламент Венесуели проголосував за початок суду над Н.Мадуро

 • 7332 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Контрольована опозицією національна асамблея Венесуели проголосувала за початок судового процесу над президентом країни Ніколасом Мадуро, передає УНН з посиланням на ВВС.

Опозиціонери звинувачують Н.Мадуро у диктаторській поведінці, зокрема, в ігноруванні законів, переслідуванні політичних опонентів і тиску на судову владу з тією метою, аби вона блокувала проведення референдуму про відставку президента.

"Ми чітко покажемо Венесуелі і всьому світу, що у цій кризі відповідальність за порушення конституції лежить саме на Мадуро", - заявив лідер парламентської більшості Хуліо Борхес.

Парламент також закликав президента прийти на наступне засідання палати, яке відбудеться за тиждень.

Напередодні опозиція Венесуели і уряд соціалістів на чолі із президентом Ніколасом Мадуро погодилися провести переговори у неділю, 30 жовтня, на тлі загострення політичної та економічної кризи в країні. Переговори проведуть за посередництва Ватикану та регіонального Союзу південноамериканських націй. Про перемовини стало відомо у понеділок після зустрічі у Римі Папи Франциска і Ніколаса Мадуро.

Раніше у понеділок національний конгрес більшістю голосів оголосив дії президента країни, який фактично заблокував проведення референдуму про імпічмент, державним переворотом.

Українські Національні Новини

Новини Світу