ukenru
opituvannya-62-polyakiv-pidtrimuyut-diyuchiy-zakon-pro-aborti

Опитування: 62% поляків підтримують діючий закон про аборти

 • 7206 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Згідно з опитуванням, 62% поляків підтримують зобов'язуюче законодавство в сфері абортів, передає УНН з посиланням на Польське радіо.

Результати проведеного в жовтні польським Центром дослідження громадської думки опитування також свідчать, що 23% громадян Польщі є прихильниками лібералізації законів в цій сфері, 7% висловлюються за більш жорстке законодавство.

86% опитаних вважають, що аборт допустимий у випадку загрози життю або здоров'ю матері, 79% поляків допускають переривання вагітності, що виникла в результаті зґвалтування. 60% опитаних вважають, що аборт повинен бути дозволений у випадку виявлення у плода незворотних змін або хвороб.

Усі перераховані вище випадки, згідно з чинним законодавством, є підставою для переривання вагітності. При відсутності таких підстав аборт в Польщі заборонений.

За результатами опитування, 20% поляків вважають, що переривання вагітності має бути допустимо також у випадку важкого матеріального стану матері. Лише 14% опитаних вважають, що аборт повинен бути дозволений за бажанням.

Українські Національні Новини

Новини Світу