okupanti-zruynuvali-vzhe-183-religiyni-sporudi-ukrayini-naybilshe-v-donetskiy-oblasti

Окупанти зруйнували в Україні 183 релігійні споруди: де найбільше

 • 100205 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. З початку повномасштабного вторгнення російські окупанти зруйнували в Україні щонайменше 183 релігійні споруди: церкви, мечеті, синагоги, освітні та адміністративні будівлі релігійних спільнот. Про це повідомляє Державна служба України з етнополітики та свободи совісті, передає УНН.

Цитата

"З 24 лютого до 23 липня цього року щонайменше 183 релігійні споруди у 14 областях України були вщент зруйновані або зазнали руйнувань різного ступеню внаслідок збройного нападу російської федерації. Зокрема, зруйновано церкви, мечеті, синагоги, освітні та адміністративні будівлі релігійних спільнот України", – ідеться в повідомленні.

Деталі

Найбільша кількість зруйнованих релігійних споруд у Донецькій (45) та Луганській (40) областях. Після них ‒ Київська (34) та Харківська (25) області.

Зі 183 пошкоджених споруд – 5 мусульманські, 5 юдейські, решта 173 християнські. 22 належать протестантським спільнотам, 19 – Православній церкві України (ПЦУ), три – Римсько-католицькій церкві (РКЦ) та дві – Українській греко-католицькій церкві (УГКЦ).

Доповнення 

Станом на 18 липня армія рф здійснила 423 злочини проти культурної спадщини України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС хоче подвоїти імпорт електроенергії з України

     • 149888 переглядiв