ukenru
okupanti-zdiysnyuyut-artileriyski-obstrili-kharkova-ta-primusovo-vivozyat-lyudey-z-mariupolya-minoboroni

Окупанти здійснюють артилерійські обстріли Харкова та примусово вивозять людей з Маріуполя – Міноборони

 • 149936 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Російські окупанти надалі здійснюють артилерійські обстріли Харкова та примусово вивозять населення міста Маріуполя в тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей. Про це заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу, пише УНН.

Цитата

"Продовжуються активні дії російських військ на Слобожанському, Донецькому, Південнобузькому та Таврійському напрямках. Зокрема на Слобожанщині противник надалі здійснює артилерійські обстріли міста Харків", - сказав Мотузяник.

Деталі

За його словами, на Донецькому та Луганському напрямках не припиняються ворожі артилерійські обстріли населеного пункту Попосна з метою завдання вогневого ураження підрозділам ЗСУ та відновлення наступу на Рубіжне, Нижнє та селище Новобахмутівка.

"Також окупанти намагалися прорвати оборону українських військ в районі Новотошківського, проте безуспішно", - зазначив Мотузяник.

Він повідомив, що на Південнобузькому напрямку ворог здійснює оборону раніше зайнятих рубежів та відновлює боєздатність підрозділів.

"Росіяни продовжують жорсткі фільтраційні заходи на тимчасово окупованих територіях в Херсонській області. Чинять насильницькі дії стосовно цивільного населення. Здійснюють примусове вивезення населення міста Маріуполя в тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей", - розповів Мотузяник.

Також він повідомив про ситуацію в Чорноморській та Азовській операційних зонах.

"Корабельне угрупування окупантів блокує судноплавство в українській морській економічній зоні та намагається стежити за діяльністю ЗСУ у північно-західній частині Чорного моря. На фоні зосередження корабельного складу військово-морського флоту росії в районі на південь від порту Маріуполь зберігається ймовірність продовження артилерійських обстрілів приморської зони міста", - сказав Мотузяник.

Доповнення

Окупанти примусово вивозять на територію рф з України жінок та дітей. Денісова закликала світ відреагувати на викрадення українців посиленням санкцій.

Додамо

Мотузяник повідомляв, що зберігається ймовірність залучення збройних сил білорусі до війни проти України.

Українські Національні Новини

Суспільство